Choreografische projecten


Ik werk graag als onderdeel van een team. In het verleden heb ik samengewerkt met muzikanten, zangers, acteurs, filmmakers, installatiekunstenaars, theaterregisseurs en circusartiesten.
Soms had de projectproducent een duidelijk concept en nodigde mij uit om mijn mening hierover te presenteren vanuit het perspectief van een choreograaf. Op andere momenten was het projectthema oorspronkelijk breed en open van opzet.
Wanneer dat gebeurde, waren er intense discussies nodig tussen de verschillende kunstenaars, omdat we elk uit onze eigen artistieke disciplines kwamen. Wat ons verenigde was onze wens om theater te maken. Dat betekende luisteren naar elkaar. Helder krijgen wat authentiek en belangrijk aanvoelde. Nieuwe inzichten verwoorden.
Ik geloof in teamwerk en ik geloof in interdisciplinaire projecten. Ik geloof dat onder de juiste omstandigheden dergelijke projecten de kunstenaars stimuleren om over hun eigen grenzen te kijken. Ook ik heb ervaren hoe ik over de streep getrokken werd, en mijzelf verraste met het werk dat ik leverde.